• Kampaň Červené stužky

          • 9.11.2023 sme na škole odštartovali 17. ročník kampane Červené stužky, ktorá je zameraná na prevenciu HIV/AIDS ochorenia. Túto kampaň môžete podporiť nosením červených stužie od 29.11. – 1.12. 2023. Červené stužky pre Vás pripravili a rozdávali žiačky II.B/PS triedy: A. Hausová a R. Palečková.

             

            Súčasne prebehlo školské kolo výtvarnej súťaže, v ktorom najviac hlasov získala výtvarná práca  žiačky II.B/PS triedy T. Németh. Srdečne blahoželáme.

             

          • Soft skills

          • Soft-skills školenia na rozvoj osobnostných kompetencií prišiel dňa 27.11.2023 odprezentovať žiakom maturitného ročníka pán Vladimír Novotný. Žiaci našej školy majú aj tento rok možnosť zapojiť sa do online vzdelávania napr. v oblasti tímovej práce, sebaprezentácie, zvládania stresu a času a podobne.

          • Večer v škole 2023

          • Dňa 23.11.2023 sa konal v poradí tretí Večer v škole. Žiaci mali opäť možnosť prežiť príjemné chvíle v priestoroch školy so spolužiakmi a učiteľmi, dozvedieť sa niečo nové, porozprávať sa, relaxovať a v neposlednom rade prispieť k vianočnej výzdobe školy.

            Tento rok na žiakov čakali už známe stanovištia, ktoré sa vždy tešia záujmu zúčastnených: Volejbal – tu sa už tradične zišli tí, ktorí milujú volejbal, ale v priebehu večera sa žiaci prestriedali a zahrať si mohol každý, kto mal záujem.

            Maskovanie rán – záujemcovia mohli využiť „zázračné kufríky“ a vytvoriť rôzne druhy poranení, ktoré boli na nerozoznanie od skutočných.

            Hravá angličtina – prilákala príjemnou predvianočnou atmosférou záujemcov o anglický jazyk. Každý mal možnosť konverzovať na rôzne témy, hrať kahoot a podobne.

            S literatúrou pri šálke čaju sa zišli milovníci literatúry. Prítmie, rozvoniavajúci čaj, koláčiky a dlhé debaty o knihách, čítaní, o živote – takto dobre bolo v oddychovej miestnosti.

            Záhady tela – na tomto stanovišti sa preverovali vedomosti z anatómie, ale inak ako na hodinách. Z učebne VAU sa po chodbe rozliehal smiech, lebo úlohy boli vtipné a poučné zároveň. Okrem sladkej odmeny si súťažiaci odnášali aj diplomy.

            Tvorivé dielne – sú už tradične vyhľadávané žiakmi, ktorí majú šikovné ruky a radi maľujú, lepia, vystrihujú a podobne. Toto stanovište je zároveň tvorcom prekvapenia pre celú školu – v piatok ráno žiakov i učiteľov čaká vianočná výzdoba vrátane úžasného venca.

            Tento rok si vyučujúci pripravili aj dve novinky. Stanovište Relax ponúklo záujemcom masáž chrbta a šije, záujem bol veľký a maséri mali celý večer plné ruky práce. Našťastie si našli čas a na chvíľu si odbehli zahrať volejbal.

            Stanovište Hravá biológia a chémia prilákalo vedychtivých záujemcov, ktorí netušili, že na úvod to bude ako v škole – precvičovali sa značky chemických prvkov. Potom už nasledovali pokusy a z laboratória sa šírila príznačná aróma. Pokus slonia zubná pasta nemá so slonmi nič spoločné okrem veľkosti. A že je slonia pasta naozaj veľká, o tom sa žiaci mohli pri pokuse sami presvedčiť. V laboratóriu boli aj hady – nie zo ZOO, ale útvary, ktoré mohli žiaci pozorovať pri pokuse faraónove hady. A napokon žiaci mali možnosť porozumieť  adičným reakciám, ktoré boli na hodine chémie vždy veľkou záhadou. Pri pokuse žiaci  použili kečup, ktorý neslúži iba na prípravu špagiet:) Pozorovali odfarbenie beta karoténu.

            VIDEO

            https://cloud-4.edupage.org/cloud?z%3Af3oLCxiO6RcURUH%2F4fB3ZKsKMuqwNjWFSbTTBbCawW86ZVTH0N6tB%2FkcM99%2F2CJI

            Večer v škole 2023 sa skončil, spomienky v podobe fotiek sú v albume, spomienky a príjemné pocity verím ostanú dlho v každom, kto atmosféru tohto večera okúsil.

          • Výstava VŠ

          • Dňa 23.11.2023 sa žiaci II. MAS a III. B/PS zúčastnili na podujatí Výstava VŠ pre stredoškolákov. Košický samosprávny kraj usporiadal výstavu vysokých škôl pôsobiacich na území východného Slovenska, aby aj takouto formou reagoval na odchod mladých ľudí za štúdiom do iných miest Slovenska. Okrem VŠ žiaci mohli navštíviť stánky NIVAM, Centra poradenstva a prevencie, Európskych služieb v zamestnanosti a stánok Inovačného centra KSK.

          • MEDZI NAMI - multimediálny koncert

          • MEDZI NAMI – taký bol názov koncertu, ktorého sa 22.11.2023 zúčastnili žiaci prvých, druhých i tretích ročníkov denného štúdia. Pripomenuli si prierez slovenskými dejinami, v piesňach zazneli varovné slová, aby negatívne smutné spomienky na obete vojen i deportácie pri holokauste zostali naveky iba históriou. My všetci sme za Slovensko zodpovední... začnime dobrom...hneď...dnes...od SEBA. Koncert bol nádherný, pozrite si fotky i video.

            video-a02d743a8491b3e4559d77abf8112d

             

          • Deň študentstva Košického samosprávneho kraja

          • Dňa 21.11.2023 v reprezentačných priestoroch Východoslovenského múzea v Košiciach sa konalo slávnostné oceňovanie žiakov stredných škôl pri príležitosti Dňa študentstva. Z rúk predsedu KSK Rastislava Trnku si ocenenie prevzala Sofia Pástorová, predsedníčka školského parlamentu.

            Sofia Pástorová bola navrhnutá na ocenenie v kategórii aktívna participácia na verejnom živote mládeže, angažovanosť v spoločenských a kultúrnych aktivitách. Sme veľmi radi, že v tomto roku sa naša žiačka dostala medzi ocenených žiakov KSK. Blahoželáme.

          • Súťaž HIV/AIDS

          •  Ideme do finále

             

            16. 11. 2023 sa žiačky V. Pirošková, S. Šurínová  (II.B/PS), M. Krokusová (II.A/PS) zúčastnili online 7. ročníka Národnej súťaže HIV/AIDS prevencia, ktorá bola organizovaná Mládežou Slovenského Červeného kríža pri príležitosti Svetového dňa boja proti AIDS. Do súťaže sa zapojilo 87 škôl z celého Slovenska. Žiačky sa umiestnili na 7. mieste, pričom do finále Národnej súťaže postupuje prvých 10 škôl.

             

            Dievčatám blahoželáme a prajeme veľa síl a múdrosti vo finále 1.12.2023 v Bratislave.

          • Florence roka 2023

          • V tomto školskom roku sa v mesiaci október až november konal 7. ročník súťaže pre budúcich lekárov a budúce sestry pod názvom Florence roka 2023. Súťaž je určená pre žiakov 3. ročníkov denného štúdia ošetrovateľstvo alebo DVS na Slovensku. Naša žiačka Denisa Rostášová z III.DVS úspešne absolvovala preverenie teoretických vedomostí v oblasti teoretickej prípravy (formou testu a kazuistík) prostredníctvom online testu a dostala sa tak do finálnej dvanástky záverečného kola. Záverečné sústredenie absolvovala v dňoch 10. – 12.11.2023 v Nemocnici Penta Hospitals Topolčany, kde získala najviac bodov a odniesla si titul najšikovnejšia sestra v kategórii resuscitácia, jednej zo štyroch záverečných praktických disciplín. Denise gratulujeme a tešíme sa na úspechy ďalších našich sestier.

          • 🧦🧦PONOŽKOVÝ OKTÓBER 🧦🧦

          • Počas celého októbra sme sa aktívne zapájali do zbierky Ponožkového októbra. Do zbierky sa zapojili študenti, učitelia, ale aj ostatní zamestnanci školy. Po ukončení zbierky dnes naši žiaci odovzdali vyzbierané ponožky Spoločnosti dcér kresťanskej lásky svätého Vincenta de Paul. Tešíme sa, že sa naša zbierka dostala k ľuďom, ktorí ju naviac potrebujú. Ďakujeme všetkým, ktorí do zbierky prispeli a tešíme sa na zbierku budúci rok ❤️ Samotné odovzdávanie zbierky zachytili aj v reportáži televízie TelKE a RTVS.

          • ÚSPECH NA CELOSLOVENSKEJ OLYMPIÁDE O EÚ V TRNAVE

          • Tím BAD BOYS sa z 256 tímov z celého Slovenska a 211 úspešných tímov zapojených do prvého kola zúčastnil celoslovenského kola, kde sa umiestil na 6. mieste. Obdržali diplom, vecné ceny a taktiež absolvujú exkurziu v Európskom parlamente v Bruseli alebo Štrasburgu. BLAHOŽELÁME 🍀

          • Exkurzia v múzeu Auschwitz-Birkenau

          • Dňa 16.11.2023 žiaci tretieho ročníka navštívili múzeum Auschwitz-Birkenau, ktorého úlohou je pripomínať svetu tragický osud ľudí väznených v niekdajšom nacistickom koncentračnom tábore a zároveň varovať pred zverstvami vojny. Nezabúdajme..

          • 17. november – Svetový deň predčasne narodených detí

          • 17. november je dňom, kedy sa pozornosť sústreďuje práve na osvetu a podporu rodín s predčasniatkami. Každé 11. dieťa na Slovensku príde na svet predčasne, ročne je to viac ako 5 000 detí. Iba za posledných 15 rokov vzrástol počet predčasne narodených detí na Slovensku o viac ako 30%. Tejto problematike sa na Slovensku venuje OZ Malíček.

            K podpore sme sa na škole už po desiatykrát pripojili dňa 15. 11. 2023 pripnutím purpurovej stužky a zhotovením stuhy s detskými ponožkami. Purpurové stužky vyrábali a pripínali žiačky II.B/PS. Ďakujeme všetkým žiakom a zamestnancom školy, ktorí sa zapojili a podporili tento deň.  

                       

          • ​​​​​​Súťaž Super masér

          • ​​​​​​​​​

            V stredu 15.11.2023 sa žiačky III.MAS zúčastnili 1. ročníka súťaže Super masér, ktorú organizovala SZŠ Štefana Kluberta v Levoči. V konkurencii ďalších dvanástich tímov obsadila Vanesa Vojtovičová krásne 4. miesto za kategóriu "masáž jednotlivcov", dvojica Cynthia Celva a Martina Kreithová boli v kategórii "synchrónna masáž" ocenené pekným 6. miestom.

            Našim reprezentantkám srdečne blahoželáme a prajeme im, aby ich súťažný duch ale aj schopnosť vzájomnej spolupráce sprevádzali počas ďalšieho štúdia i v pracovnom živote. 

          • Festival povolaní

          • Dňa 16.11.2023 sa naša škola zapojila do komunitného podujatia pod názvom Festival povolaní, ktoré organizovala ZŠ s MŠ M.R. Štefánika v Budimíre.

          • Exkurzia v Dolnom Smokovci

          • Dňa 16.11.2023 sa žiaci IV.MAS a III.DFT zučastnili odbornej exkurzie v Národnom ústave detskej tuberkulózy a respiračných chorob v Dolnom Smokovci, kde mali možnost vidieť a prakticky si vyskúšat techniky respiračnej fyzioterapie a klimatoterapie. 

          • Návšteva múzea

          • Pána Olejníka, dedkovho brata našej študentky, sme našli medzi obeťami totalitného komunistického režimu v zozname pri návšteve Múzea obetí komunizmu v Košiciach, kde sa I.A, I.B, I.MAS oboznámili s časmi nedávno dávnymi a správu namiesto počítača napísali poctivo na písacom stroji v rámci akcie k 17. novembru.

          • Divadelné predstavenie

          • 14.11.2023 sa prváci a druháci zúčastnili divadelného predstavenia v anglickom jazyku The United Neighbours of London. Bolo to vtipné a zabavili sme sa.

          • Aktivity na prevenciu látkových závislostí

          • V piatok 10.11.2023 sa žiaci III. ročníkov zúčastnili preventívnej aktivity na prevenciu látkových závislostí – fajčenie, alkohol, drogy pod vedením Mgr. Kataríny Vargovej z Centra poradenstva a prevencie (CPP) v Košiciach. Aktivity sa žiakom páčili a tak veríme, že im získané informácie pomôžu v ich ďalšom životnom rozhodovaní – skúsiť to, či nie?+

    • Kontakty

      • Stredná zdravotnícka škola, Kukučínova 40, Košice
      • +421 55 62212 16
      • Stredná zdravotnícka škola Kukučínova 40 041 37 Košice 041 37 Košice Slovakia
      • IČO 00606758
      • DIČ 2021141991
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje